Skap god orden i hagen – møt vinteren med god samvittighet

Sen høst og tidlig vinter kan være en lunefull årstid, med både snø, regn, kulde og fine dager med mye sol. Samtidig er det uten tvil slik at vinteren virkelig er i anmarsj, og det kan være smart å pakke unna det siste av hageredskaper, møbler og tilbehør før snøen virkelig tar over hagen. En god putekasse kan være en flott hjelp når du skal skape orden.

Hva kan egentlig oppbevares utendørs?

Det kan være utfordrende å finne ut av hva som egentlig kan oppbevares utendørs, og hva som må plasseres i et frostfritt lager. For eksempel kan en god putekasse by på et tørt og beskyttet miljø, men samtidig vil temperaturen per definisjon være den samme som i utendørsluften. Mange hagemøbler, hageredskaper og lignende tåler helt fint å oppbevares utendørs.

Puter, pledd og lignende bør oppbevares innendørs for å unngår risiko for jordslag og andre skader. Noen krukker tåler heller ikke frost, beis og maling er noen andre eksempler på hagetilbehør som må oppbevares frostfritt. Batterier til hageredskaper trives også best inne i boligen.

Dekk til utemøbler godt

Robuste utemøbler kan med fordel dekkes til med enten presenning eller spesiallagde trekk. Fordelen med skreddersydde trekk er åpenbart formen, som gjør det enkelt å plassere trekket over for eksempel en spisegruppe, grill eller sofa. Samtidig trenger det ikke å ta mange minutter å skape noe tilsvarende med en enkel presenning og noen tau. Pass på å sørge for god ventilasjon.

Hvis du har robuste hagemøbler som tåler litt mer røffe forhold, kan det også være morsomt å ha noen stoler eller en sofa tilgjengelig gjennom vinteren. Det tar ikke mange minutter å børste snøen av et par hagestoler, og med noen saueskinnsfeller og pledd kan du skape et skikkelig lunt og fint sted. Med varm sjokolade eller solbærtoddy kan du nyte hagen din med god samvittighet – selv midt i vinteren.