Derfor kan smarte laminatgulv hjelpe deg i hverdagen

Mange nordmenn velger parkett i oppholdsrom i egen bolig, og tradisjonell eikeparkett har også etablert seg som en standard i mange nybyggprosjekter. Samtidig kan det være smart ikke å glemme laminat – det har skjedd mye innenfor denne produktkategorien den siste tiden. Moderne laminatgulv har mange gode egenskaper og fordeler sammenlignet med andre materialer.

Et hardført og vedlikeholdsfritt alternativ

Sammenlignet med parkett og andre tregulv, er laminatgulv som regel mer motstandsdyktige mot slag og annen slitasje. Hvis du tar en titt på for eksempel laminatgulv fra flottegulve.no vil du se at moderne gulv har en svært hardfør overflate, behandlet på en måte som gjør gulvet praktisk talt vedlikeholdsfritt.

Et parkettgulv har en relativt myk overflate, uavhengig av treslag. Noen parkettgulv er selvfølgelig hardere enn andre, men i stort vil det raskt kunne oppstå hakk og skader i et parkettgulv hvis det utsettes for slag og annen slitasje. Parkettgulv kan slipes, men det er samtidig en tidkrevende og kostbar prosess.

Naturmaterialer og flotte design

Det er viktig å huske på at laminatgulv hovedsakelig er laget av naturmaterialer, med en kjerne av HDF. Det er helt enkelt trefibre som er presset sammen under høyt trykk, i tillegg er disse fibrene ofte resirkulert. Det betyr at selv om mønsteret og overflaten ikke er «ekte» tre, vil et laminatgulv likevel være et godt alternativ hvis du ønsker å velge et gulv laget med en stor andel naturmaterialer.

Selve dekoren på laminatbordene har i tillegg blitt alt bedre. I dag er det mange laminatgulv som kan matche parkett både når det gjelder utseende og struktur. Med et laminatgulv av høy kvalitet er det helt enkelt vanskelig å se at gulvet ikke er av ekte tre, samtidig som du får alle fordelene fra laminat. Denne kombinasjonen av vakkert design, gode naturmaterialer og lite vedlikehold kan virkelig hjelp deg i hverdagen – du får et godt gulv som også er rimelig.